Yhteydenottolomake

PL169, 00531 Helsinki

 

Toimitusehdot

Pohjolan Ravintolisätukun yleiset toimitus- ja käyttöehdot voimassa 19.05.2020 alkaen

1. Ehtojen soveltaminen

Näissä tilausehdoissa kuvataan ne sopimusehdot, joita sovelletaan kaikkiin Pohjolan Ravintolisätukulta tehtyihin tilauksiin, Pohjolan Ravintolisätukun URL-osoitteessa ravintolisatukku.com/kauppa omistamaan verkkokauppaan (”Kauppa”), sekä etämyyntitapahtumiin.

Asiakas sitoutuu näihin ehtoihin tilatessaan Pohjolan Ravintolisätukun tuotteita (y-tunnus: 2986451-5, osoite: PL169, 00531 Helsinki).

Pohjolan Ravintolisätukku pidättää oikeuden koska tahansa muuttaa näitä Ehtoja. Muutetut Ehdot soveltuvat tilauksiin, jotka on tehty Pohjolan Ravintolisätukun yllä ilmoittamana voimaantulopäivänä ja sen jälkeen.

2. Tilaaminen ja asiakkuus

Tilataksesi tuotteita verkkokaupassa tai etämyynnissä sinun tulee

  • antaa etu- ja sukunimesi, osoitteesi, puhelinnumerosi, sähköpostiosoitteesi, sekä muut tarpeelliset pyydetyt tiedot;

  • olla vähintään 18-vuotias ja

  • olla käyttämäsi voimassaolevan maksu- tai luottokortin luvallinen haltija, mikäli maksat tuotteet tilaushetkellä

Milloin tuotteiden tilaajana on yritysasiakas, vastaa yritys siitä, että verkkokaupassa tai etämyynnissä tilauksen tehnyt yrityksen edustaja on oikeutettu solmimaan sopimuksen tuotteiden hankinnasta ja toimituksesta yrityksen puolesta. Yritys on vastuussa kaikista tilauksista ja muista toimista, jotka tehdään yrityksen y-tunnusta käyttäen.

Olet vastuussa verkkokaupassa  ja etämyynnissä myyjälle antamiesi tietojen oikeellisuudesta ja täydellisyydestä. Pohjolan Ravintolisätukku ei vastaa mistään vahingoista, joita saatat kärsiä paikkansapitämättömien tietojen johdosta. Mikäli asiakkaan osoitteeseen tulee muutoksia, tulee asiakkaan ilmoittaa Pohjolan Ravintolisätukulle uudet osoitetiedot, jotta voimme toimittaa tuotteet oikeaan osoitteeseen.

Henkilötietojen käsittelyyn soveltuvat tietosuojaselosteessa esitetyt periaatteet. Henkilötietojen ja maksutietojen välittäminen tapahtuu suojattua yhteyttä käyttäen.

Pohjolan Ravintolisätukku varaa oikeuden hyväksyä kaikki verkkokaupan ja etämyynnin asiakkaat ennen toimitusta.

3. Tilausten käsittely, sopimuksen syntyminen ja tilausvahvistus

Vastaanotettuamme tilauksesi verkkokaupassa lähetämme sinulle sähköpostitse tilausvahvistuksen tai kuitin riippuen maksutavastasi, joka sisältää tilaamiesi tuotteiden tiedot.

Tilatessasi etämyynnistä saat tilausvahvistuksen tuotteiden mukana, jossa on samalla laskutustietosi.

Suosittelemme, että säilytät kuitin tai tilausvahvistuksen mahdollista jatkokäyttöä varten, sillä ne ovat tositteita tilauksestasi. Pidätämme oikeuden olla hyväksymättä tehtyä tilausta, mikäli se vaikuttaa epätavalliselta.

4. Tuotteet, toimitus ja tilausmuodot

Pohjolan Ravintolisätukku ei takaa tuotteiden saatavuutta verkkokaupassa tai sitä, että verkkokauppa on keskeytyksittä saatavilla. Varaamme oikeuden ilman vastuuta tai aiempaa ilmoitusta muuttaa, keskeyttää tai lakkauttaa minkä tahansa tuotteen myynnin verkkokaupassa.

Tilataksesi verkkokaupassa tai etämyynnissä sinun tulee olla täyttänyt 18-vuotta.

Asiakas voi tehdä tehdä tilauksen joko jatkuvana- tai kertatilauksena.

Milloin asiakas tilaa tuotteita kertatilauksena, saa hän tilaamansa yhden tuotelähetyksen. Tilaus ei jatku tämän jälkeen. Kaikki verkkokaupassa tehdyt tilaukset ovat kertatilauksia, ellei asiakas toisin toivo. Kertatilauksen voi helposti muuttaa jatkuvaksi tilaukseksi olemalla yhteydessä asiakaspalveluun puh. (09) 3154 4882 tai asiakaspalvelu@ravintolisatukku.fi.

Huomioithan, että jatkuva tilaus on aina halvempi vaihtoehto ja se toimitetaan aina ilman erillisiä toimituskuluja. Jatkuva tilaus on voimassa toistaiseksi, kunnes se irtisanotaan. Jatkuvassa tilauksessa asiakas saa tuotteet suoraan kotiin toimitettuna ennalta sovituin toimitusvälein. Asiakas voi halutessaan muuttaa tilauksen toimitusväliä, pitää tauon lähetyksestä tai aikaistaa tilausta olemalla yhteydessä asiakaspalveluun. Jatkuva tilaus on aina edullisempi, kuin vastaavan sisältöisen kertalähetyksen normaalihinta.

Etämyynnissä tehdyt tilaukset ovat lähtökohtaisesti aina jatkuvia tilauksia. Jatkuva tilaus jatkuu ilman erillistä ilmoitusta, kunnes asiakas irtisanoo tilauksen. Mikäli asiakas haluaa irtisanoa jatkuvan tilauksen tai tehdä tilaukseen muutoksia, tulee ne tehdä viimeistään 14 vuorokautta ennen seuraavan toimituksen alkua. Seuraava toimituspäivä ja viimeinen mahdollinen muutospäivä käyvät ilmi asiakkaan tilausvahvistuksesta. Asiakas voi lopettaa tilauksen joko soittamalla asiakaspalveluumme (09) 3154 4882 tai lähettämällä sähköpostia osoitteeseen asiakaspalvelu@ravintolisatukku.fi. Asiakkaan tulee liittää sähköpostiin mukaan laskunumero tai nimi- ja osoitetiedot. 

Tuotteet toimitetaan yleensä viikon sisällä tilauksen käsittelystä. Verkkokaupan kautta tehdyt tilaukset toimitetaan 7 arkipäivän sisällä tilauksesta. Tuotteiden toimitusaika on riippuvainen Postin toimitusnopeudesta. Toimitamme tuotteita vain Manner-Suomeen. Tuotteet toimitetaan suoraan asiakkaan osoitteeseen kirjeenä. Kirje jaetaan vastaanottajalle, jos se voidaan jättää postiluukkuun tai -laatikkoon. Muussa tapauksessa jakaja jättää saapumisilmoituksen ja asiakas voi noutaa lähetyksen postista. Asiakkaalle, jolla on jatkuva tilaus, tuotteet toimitetaan kotiin ilman erillisiä toimituskuluja.

Verkkokaupan kautta tehtyihin tilauksiin lisätään 3,90€ toimituskulu. Asiakas maksaa kuitenkin vain yhdet toimituskulut riippumatta siitä, kuinka monta tuotetta hän tilaa. Tilaukset toimitetaan aina force majeure -varauksin (lakko, luonnonmullistus yms.). 

5. Tuotteiden laskutus, hinnat ja maksutavat

Tuotteesta kulloinkin veloitettava hinta on tilaushetkellä voimassa oleva hinta, joka vahvistetaan tilauksen vastaanottokuittauksessa sekä tilausvahvistuksessa.

Pohjolan Ravintolisätukku voi halutessaan muuttaa hintoja ilman eri ilmoitusta. Muutettuja hintoja sovelletaan hintojen muutoksen jälkeen tehtyihin tilauksiin.

Reklaamatiotapauksissa pyydämme ensisijaisesti olemaan Pohjolan Ravintolisätukkuun yhteydessä.

Tilauksen sisältämät tuotteet laskutetaan tuotteiden toimituksen yhteydessä. Tilattaessa tuotteita verkkokaupan kautta, kertalähetys veloitetaan etukäteen. Tilausta koskevat laskut tulee maksaa niiden eräpäivään mennessä. Mikäli laskua ei ole maksettu eräpäivään mennessä, meillä on oikeus keskeyttää tilaus, kunnes kyseinen lasku on maksettu. Mikäli maksu on yli seitsemän (7) vuorokautta myöhässä, perimme viivästyneestä maksusta korkolain mukaista viivästyskorkoa, sekä maksukehotuksen perusteella perittävät huomautuskulut. Jos erääntynyttä maksua ei ole suoritettu maksukehotuksesta huolimatta, voimme siirtää saatavan perintätoimiston perittäväksi.

Tilauksen maksamatta jättäminen ei ole peruutus. Palautuksista ja reklamaatioista tulee olla yhteydessä asiakaspalveluun, ennen tuotteen lähettämistä takaisin.

6. Peruutusoikeus ja palautusehdot

Kuluttaja-asiakkaalla on kuluttajansuojalain 6:15 nojalla oikeus peruuttaa verkkokaupassa tai etämyynnissä tekemänsä tilaus ilmoittamalla siitä Pohjolan Ravintolisätukulle sähköpostitse tai muulla yksiselitteisellä tavalla viimeistään 14 vuorokauden kuluessa ensimmäisen tuote-erän vastaanottamisesta. Vastaanotetut tuotteet tulee palauttaa avaamattomana ja alkuperäisessä kunnossa osoitteeseen PL169, 00531 Helsinki. Mikäli tuote on palautettu avattuna tai myyntikelvottomana, perimme asiakkaalta tuotteen hinnan kokonaisuudessaan.

Huomioithan, että palautusoikeus ei koske jatkuvan tilauksen ensimmäisen tuotelähetyksen jälkeen toimitettuja tuotelähetyksiä.

Palautettavien tuotteiden tulee olla avaamattomia, käyttämättömiä ja myyntikuntoisia. Palautettavat tuotteet tulee palauttaa samassa lähetyslaatikossa, jossa ne on lähetetty asiakkaalle tai niin, että lähetys katsotaan kirjeeksi (korkeus max 3 cm). Tällöin postimaksu on 3,50€. Tuotteiden peruutuksesta ja palautuksesta tulee sopia etukäteen asiakaspalvelun kanssa.

Laskun maksamatta jättäminen ei tarkoita peruutusta. Jotta voimme jatkossakin myydä laadukkaita tuotteitamme edulliseen hintaan, tilatun ja peruutetun tuotteen lähetyskuluista vastaa asiakas itse eli 3,50€. Palautusosoite on PL169, 00531 Helsinki. Tuote tulee perille kirjeenä, eikä se vaadi erikseen postiin menemistä. 

7. Reklamaatiot

Asiakkaan tulee tarkistaa tilattujen tuotteiden kunto välittömästi vastaanottamisen jälkeen tai viimeistään 14 vuorokauden kuluessa tuotteiden vastaanottamisesta. Jos asiakas saa viallisen tai väärin toimitetun tuotteen tai jos toimitus muuten eroaa asiakkaan tekemästä tilauksesta, asiakas voi reklamoida asiasta. Reklamaatiotapauksissa asiakkaan tulee ottaa ensisijaisesti yhteyttä asiakaspalveluun sähköpostitse asiakaspalvelu@ravintolisatukku.fi tai puhelimitse (09) 3154 4882. Virheellinen tuote tai toimitus tulee palauttaa, jotta Pohjolan Ravintolisätukku voi korvata tuotteen uudella. 

8. Sovellettava laki ja riidanratkaisu

Näihin ehtoihin, verkkokauppaan ja etämyynnissä tehtyihin kauppoihin sovelletaan Suomen lainsäädäntöä.

Pohjolan Ravintolisätukku ei vastaa viivästyksestä tai vahingosta, joka johtuu sen ulkopuolella olevasta esteestä, jota sen ei voida edellyttää ottaneen huomioon sopimuksentekohetkellä. 

9. Yhteydenotot

Jos sinulla on verkkokauppaa, tuotteita, tilaamista ja toimitusta koskevia tai muita toimintaamme liittyviä kysymyksiä, otathan yhteyttä asiakaspalveluumme sähköpostilla asiakaspalvelu@ravintolisatukku.fi.

10. Henkilötietojen käyttö

 

24/7 Asiakaspalvelu


Asiakaspalvelunumeromme palvelee numerossa (09) 3154 4882 arkisin klo. 10:00-15:00. Sähköpostiosoitteemme on asiakaspalvelu@ravintolisatukku.fi

(09) 3154 4882

PL169, 00531 Helsinki

©2020 by Pohjolan Ravintolisätukku Oy